Loft Helsinki – verkostoitumisen mahdollisuuksia yhteisöllisessä työtilassa

Puska jatkaa kasvuaan ja marraskuusta 2014 lähtien olemme tehneet yhteistyötä Loft Helsinki -projektin parissa. Loft Helsinki on YLE:n ja Helsingin kaupungin yhteistyöprojekti, jossa tarjotaan innovatiivisille yrityksille yhteisöllistä työtilaa huippupaikalta YLE:n Ison Pajan sydämestä.

 

YLE ja Helsingin kaupunki ovat luoneet erityisesti luovalla alalla toimiville Start Up -yrityksille suunnatun konseptin, jossa yrityksille tarjotaan mahdollisuus verkostoitua työn lomassa. Loft Helsinki on siis moderni yhteisöllinen työtila, jossa jokaisella toimijalla on oma työpisteensä, mutta joka lisäksi tarjoaa rennon ilmapiirin, tasokkaat neuvottelutilat ja sosiaalisen spontaanin kanssakäymisen mahdollisuuden toisten yritysten kanssa.


 

 

Olemme Puskassa saaneet Loftilta mahdollisuuden toteuttaa asiakashankintaprojektia prospektoinnista kaupantekoon sekä päässeet myös ideoimaan kehitysehdotuksia. Puska on mm. kehittänyt LOFT SHOWn, jonka ideana on keskustella ajankohtaisista aiheista ja paikalla on myös koomikko-roastaaja, joka tuo oman twistinsä illan kulkuun. Kaiken ei aina tarvitse olla niin vakavaa ja pieni määrä huumoria asiasisällön ohessa piristää. Katso streamaus tammikuun 2015 LOFT SHOWsta täältä.

 

Projektissa mukana ollessani olen havainnut selkeän jakauman yritysten välillä. Toiset yritykset ovat hyvin kapeakatseisia ja skeptisiä koko Loft-hankkeen suhteen, toiset taas näkevät potentiaalin, jonka Loft heille tarjoaa. Yhteisöllisyys ei ole kaikkia varten, se on selvää, mutta jättääkö moni mahdollisuuden kehittää yritystään vain, koska tällaisella työympäristöllä mennään totutun mukavuusalueen ulkopuolelle? Verkostoituminen on tänä päivänä yksi keskeisimmistä menestyksen avaimista, joten tällainen konsepti sopii etenkin aloittavalle yritykselle tehokkaana buustina.

 

Itse näen Loftissa potentiaalia ja mahdollisuuksia, joihin jokaisen pienen yrityksen tulisi tarttua. Ymmärrän toki jokaisen kulkevan parhaaksi näkemäänsä polkua eikä kaikille, syystä tai toisesta, sovellu tämän kaltainen ratkaisu. Yrityksillä on hyvät mahdollisuudet olla mukana kehittämässä Loft -konseptia ja näin päästä vaikuttamaan työyhteisöönsä. Loftista löytyy myös neuvottelu- ja kokoustilat, mm. viihtyisä Sauna-kabinetti, jossa voi pitää palavereja omassa rauhassa. Lisäksi yrityksillä on mahdollisuus osallistua Ylen ja Helsingin kaupungin järjestämiin sparraus- ja mentorointitapahtumiin tai vaikka järjestää omia tapahtumia, jos tällaiseen löytyy intoa.

Loppujen lopuksi kaikki on kuitenkin sinusta itsestäsi lähtöisin. Mahdollisuuksia tulee ja menee, niihin on vain osattava tarttua. Valintasi ja kynnyksesi ohjaavat tietäsi menestykseen. Nyt kaikki rohkeasti juttelemaan vieruskaverilleen ja verkostoitumaan – koskaan ei tiedä mitä uusi tuttavuus voi eteesi tuoda.

 

Kirjoittaja: Ines Hagelberg